سبد خرید شما خالی است.
ظروف یکبار مصرف گیاهی, در سالهای اخیر با روی کار آمدن ظروف یکبار مصرف گیاهی، ظروف یکبار مصرف کاغذی و پلاستیکی نقش کمتری در جامعه پیدا کرده است.
زمان زیادی است که ظروف یکبار مصرف پلاستیکی در دنیا مصرف میشوند.
طوری که اگر تولید نشوند بسیاری از کارها دشوار میشود و به سختی میگذرد.
در واقع وجود ظروف یکبار مصرف زندگی را برای همهی ما آسان کرده است و ما به وجود آنها عادت نمودهایم.
اولین ظروف یکبار مصرف با استفاده از پلیمرهای پلاستیکی به وجود آمده اند و هم اکنون نیز بسیاری از این ظروف در بازار به فروش می رسند.
ظروف یکبار مصرف پلاستیکی از مواد بازیافتی نیز تولید می گردند و در بسیاری از مواقع اصول بهداشتی در تولید آنها رعایت نمی شود.
در روند تولید ظروف گیاهی شاهد چنین موضوعی نبوده و اصول بهداشتی در سطح بالایی قرار دارد.
ظروف پلاستیکی با مواد غذایی واکنش نشان داده و انسان را به انواع بیماری ها مانند سرطان مبتلا می سازند.
هنگامی که ظروف پلاستیکی در طبیعت رها می شوند، سلامت خاک و زیستگاه جانوران را به خطر می اندازند.
این ظروف پس از قرار گرفتن در محیط زیست، تا سالیان سال باقی مانده و بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ سال طول می کشد تا تجزیه شوند. این در حالی است که ظروف گیاهی در مدت زمان کوتاهی تجزیه شده و آسیبی به محیط زیست نمی رسانند
این نوع از ظروف را با شبیه سازی از نمونه های پلاستیکی
میسازند. با این تفاوت که به جای پلیمرهای مضر پلاستیکی از پلیمرهای گیاهی و ضعیف شده مانند نشاسته و گندم استفاده میکنند.
این نوع از پلیمرها ضعیف می باشند اما می توان با افزودن اسیدهای چرب گیاهی به آنها، این نوع از پلیمرها را تقویت نمود.
استاریک اسید از جمله اسیدهای چرب گیاهی است که به منظور تقویت پلیمرهای گیاهی در ساخت ظروف یکبار مصرف گیاهی مورد استفاده قرار می گیرد.
با تقویت این پلیمرها خاصیت آب گریز بودن در این ظروف بالا خواهد رفت و احتمال واکنش دادن ترکیبات آن با مواد غذایی که درون آن ریخته میشود به شدت پایین خواهد آمد.
استفاده از موم، عسل و روغنهای گیاهی در این نوع ظروف برای بالا بردن خاصیت آب گریزی آنها مرسوم است.
این ظروف را میتوان دوست محیط زیست به حساب آورد. چرا که دوره تجزیه پذیری آنها زمان بسیار کوتاهی می باشد. در نهایت بعد از شش ماه این ظروف در طبیعت تجزیه خواهند شد.
در این ظروف از هیچ مواد مضر و شیمایی استفاده نخواهد شد و تمام ترکیبات آنها از مواد گیاهی و طبیعی می باشد. از این رو در صورت واکنش با مواد داغ هیچ ماده مضری از آنها وارد مواد غذایی نمی شود و تهدیدی برای سلامت انسان به حساب نمی آید.
همچنین در این ظروف از مواد و مشتقات نفتی و پلیمرهای شیمایی استفاده نخواهد شد.
در خرید ظروف یکبار مصرف گیاهی باید دقت نمود که سطح این ظروف دارای ناهمواری نباشد و بسیار یکدست و صاف باشند.
یکی از مهم ترین دلایل استفاده از این ظروف، سلامت محور بودن این ظروف است. در ساخت این ظروف همان طور که پیش تر اشاره شد. هیچ ماده ی شیمیایی و مخرب به کار نرفته و مواد سازنده ی این ظروف عمدتا گیاهی است.
این موضوع باعث می شود تا هیچ عوارض خطرناکی در استفاده از این ظروف متوجه انسان نشود.
از سوی دیگر ظروف یک بار مصرف گیاهی در برابر حرارت مقاوم هستند و به راحتی می توان نوشیدنی های داغ، غذاهای گرم و … را در این ظروف قرار داد. بدون این که نگرانی از بابت سلامت مصرف کننده وجود داشته باشد.
طبق توصیه وزارت بهداشت، مصرفکنندگان بهتر است از ظروف یکبار مصرف گیاهی دارای مجوز استفاده کنند.
در کشور ما ظروف یک بار مصرف گیاهی که از نشاسته ذرت یا گندم تولید میشوند، طبیعی، تجزیهپذیر و زیستتخربپذیر هستند و مشکلی نیز برای سلامتی بوجود نمیآورند.
بررسیها در فرانسه نشان میدهد که ظروف تولید شده از پلی استایرن برای سلامتی خطرناک و در مواقعی سرطان زا هستند.
همچنین، ظروف یک بار مصرف پلاستیکی موجب آلودگی محیط زیست میشود.
از این رو، طبق دستور وزارت بهداشت، مصرف ظروف یکبار مصرف پلاستیکی (تهیه شده از پلی استایرن) در بیمارستانها، بوفهها، رستورانها، دانشگاهها و… برای سرو غذا و نوشیدنی ممنوع اعلام شده است.
همچنین، حمل و بستهبندی مواد غذایی در ظروف پلاستیکی یکبار مصرف از جنس پلی استایرن به دلیل آزاد شدن مواد خطرناک و سرطانزا بودن، از سوی وزارت بهداشت ممنوع اعلام شده است.
حرف آخر
امیدواریم که شما از این مقاله راضی بوده باشید .
توصیه می شود برای کسب اطلاعات بیشتر دیگر وبلاگ های ما را مطالعه کنید.
موفق باشید …
شما بزرگواران می توانید با راه های ارتباطی زیر با ما در ارتباط باشید.
تماس : 09123220691 – 09125796194
اینستاگرام: sofre_mandegar
واتساپ: 09125796194
ساعت کاری: ۸ الی ۱۷
آدرس: پاکدشت ، فرون آباد اول مقداد ۷ کوچه چراغعلی پلاک ۲۴
مدیریت: مجید سلیمانپور