ظروف یکبار مصرف گیاهی

ظروف یکبار مصرف گیاهی

ظروف یکبار مصرف گیاهی

ظروف گیاهی چیست ؟

ظروف یکبار مصرف گیاهی, در سال‌های اخیر با روی کار آمدن ظروف یکبار مصرف گیاهی، ظروف یکبار مصرف کاغذی و پلاستیکی نقش کمتری در جامعه پیدا کرده‌ است.

زمان زیادی است که ظروف یکبار مصرف پلاستیکی در دنیا مصرف می‌شوند.

طوری که اگر تولید نشوند بسیاری از کارها دشوار می‌شود و به سختی می‌گذرد.

در واقع وجود ظروف یکبار مصرف زندگی را برای همه‌ی ما آسان کرده است و ما به وجود آن‌ها عادت نموده‌ایم.

ظروف یکبار مصرف گیاهی

چرا ظروف گیاهی از ظروف پلاستیکی بهتر است؟

اولین ظروف یکبار مصرف با استفاده از پلیمرهای پلاستیکی به وجود آمده اند و هم اکنون نیز بسیاری از این ظروف در بازار به فروش می رسند.

ظروف یکبار مصرف پلاستیکی از مواد بازیافتی نیز تولید می گردند و در بسیاری از مواقع اصول بهداشتی در تولید آنها رعایت نمی شود.

در روند تولید ظروف گیاهی شاهد چنین موضوعی نبوده و اصول بهداشتی در سطح بالایی قرار دارد.

ظروف پلاستیکی با مواد غذایی واکنش نشان داده و انسان را به انواع بیماری ها مانند سرطان مبتلا می سازند.

هنگامی که ظروف پلاستیکی در طبیعت رها می شوند، سلامت خاک و زیستگاه جانوران را به خطر می اندازند.

این ظروف پس از قرار گرفتن در محیط زیست، تا سالیان سال باقی مانده و بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ سال طول می کشد تا تجزیه شوند. این در حالی است که ظروف گیاهی در مدت زمان کوتاهی تجزیه شده و آسیبی به محیط زیست نمی رسانند

ترکیبات ظروف یکبار مصرف گیاهی

این نوع از ظروف را با شبیه­ سازی از نمونه­ های پلاستیکی

می­سازند. با این تفاوت که به جای پلیمرهای مضر پلاستیکی از پلیمرهای گیاهی و ضعیف شده مانند نشاسته و گندم استفاده می­کنند.

این نوع از پلیمرها ضعیف می­ باشند اما می­ توان با افزودن اسیدهای چرب گیاهی به آنها، این نوع از پلیمرها را تقویت نمود.

استاریک اسید از جمله اسیدهای چرب گیاهی است که به منظور تقویت پلیمرهای گیاهی در ساخت ظروف یکبار مصرف گیاهی مورد استفاده قرار می­ گیرد.

با تقویت این پلیمرها خاصیت آب گریز بودن در این ظروف بالا خواهد رفت و احتمال واکنش دادن ترکیبات آن با مواد غذایی که درون آن ریخته می­شود به شدت پایین خواهد آمد.

استفاده از موم، عسل و روغن­های گیاهی در این نوع ظروف برای بالا بردن خاصیت آب گریزی آنها مرسوم است.

مزایای ظروف یکبار مصرف گیاهی

این ظروف را می­توان دوست محیط زیست به حساب آورد. چرا که دوره تجزیه ­پذیری آنها زمان بسیار کوتاهی می­ باشد. در نهایت بعد از شش ماه این ظروف در طبیعت تجزیه خواهند شد.

در این ظروف از هیچ مواد مضر و شیمایی استفاده نخواهد شد و تمام ترکیبات آنها از مواد گیاهی و طبیعی می­ باشد. از این رو در صورت واکنش با مواد داغ هیچ ماده مضری از آنها وارد مواد غذایی نمی­ شود و تهدیدی برای سلامت انسان به حساب نمی ­آید.

همچنین در این ظروف از مواد و مشتقات نفتی و پلیمرهای شیمایی استفاده نخواهد شد.

در خرید ظروف یکبار مصرف گیاهی باید دقت نمود که سطح این ظروف دارای ناهمواری نباشد و بسیار یکدست و صاف باشند.

کاربردهای گوناگون پلیمرهای گیاهی

  • تولید ظروف غذا و نوشیدنی
  • گلدان نشا، روكش نشاكاري و سبزي‌كاري‌ها در توليد محصولات كشاورزي
  • مصارف پزشكي و روكش هوشمند داروها
  • تولید اسباب‌بازی برای کودکان

چرا باید از ظروف یک بار مصرف گیاهی استفاده نمود؟

یکی از مهم ترین دلایل استفاده از این ظروف، سلامت محور بودن این ظروف است. در ساخت این ظروف همان طور که پیش تر اشاره شد. هیچ ماده ی شیمیایی و مخرب به کار نرفته و مواد سازنده ی این ظروف عمدتا گیاهی است.

این موضوع باعث می شود تا هیچ عوارض خطرناکی در استفاده از این ظروف متوجه انسان نشود.

از سوی دیگر ظروف یک بار مصرف گیاهی در برابر حرارت مقاوم هستند و به راحتی می توان نوشیدنی های داغ، غذاهای گرم و … را در این ظروف قرار داد. بدون این که نگرانی از بابت سلامت مصرف کننده وجود داشته باشد.

راه‌های تشخیص سلامت ظروف گیاهی

  • ظروف گیاهی باید سطح یکنواختی داشته باشند.
  • هنگام قرار گرفتن در مقبل نور، تیرگی، لکه سیاه و رگه در آن دیده نشود.

نظر متخصصان تغذیه و سلامت درباره ظروف گیاهی

طبق توصیه وزارت بهداشت، مصرف‌کنندگان بهتر است از ظروف یک‌بار مصرف گیاهی دارای مجوز استفاده کنند.

در کشور ما ظروف یک‌ بار مصرف گیاهی که از نشاسته ذرت یا گندم تولید می‌شوند، طبیعی، تجزیه‌پذیر و زیست‌تخرب‌پذیر هستند و مشکلی نیز برای سلامتی بوجود نمی‌آورند.

بررسی‌ها در فرانسه نشان می‌دهد که ظروف تولید شده از پلی استایرن برای سلامتی خطرناک و در مواقعی سرطان‌ زا هستند.

همچنین، ظروف یک‌ بار مصرف پلاستیکی موجب آلودگی محیط زیست می‌شود.

از این رو، طبق دستور وزارت بهداشت، مصرف ظروف یک‌بار مصرف پلاستیکی (تهیه شده از پلی استایرن) در بیمارستان‌ها، بوفه‌ها، رستوران‌ها، دانشگاه‌ها و… برای سرو غذا و نوشیدنی ممنوع اعلام شده است.

همچنین، حمل و بسته‌بندی مواد غذایی در ظروف پلاستیکی یک‌بار مصرف از جنس پلی استایرن به دلیل آزاد شدن مواد خطرناک و سرطان‌زا بودن، از سوی وزارت بهداشت ممنوع اعلام شده است.

حرف آخر

امیدواریم که شما از این مقاله راضی بوده باشید .

توصیه می شود برای کسب اطلاعات بیشتر دیگر وبلاگ های ما را مطالعه کنید.

موفق باشید …


شما بزرگواران می توانید با راه های ارتباطی زیر با ما در ارتباط باشید.

تماس : 09123220691 – 09125796194

اینستاگرام: sofre_mandegar

واتساپ: 09125796194

ساعت کاری: ۸ الی ۱۷
آدرس: پاکدشت ، فرون آباد اول مقداد ۷ کوچه چراغعلی پلاک ۲۴
مدیریت: مجید سلیمانپور


تولید سفره یکبار مصرف مجلسی در پاکدشت , تولید سفره یکبار مصرف تشریفاتی در پاکدشت , تولید سفره یکبار مصرف ورساچ در پاکدشت , تولید سفره یکبار مصرف افطار در پاکدشت , تولید سفره یکبار مصرف رنگی در پاکدشت , تولید سفره یکبار مصرف کاغذی در پاکدشت , تولید کیسه فریزر در پاکدشت , تولید کیسه زباله در پاکدشت , تولید لیوان کاغذی در پاکدشت , قیمت سفره یکبار مصرف در پاکدشت , قیمت سفره یکبار مصرف مجلسی در پاکدشت , تولید سفره یکبار مصرف طاقه رول شده در تهران , تولید سفره یکبار مصرف ماندگار در پاکدشت , تولید سفره یکبار مصرف ۵۰ متری در پاکدشت , تولید سفره یکبار مصرف بدون گرانول در پاکدشت ، تولید لیوان کاغذی یکبار مصرف در پاکدشت، خرید سفره یکبار مصرف از کارخانه پاکدشت , تولید سفره یکبار مصرف در فرون آباد, کارخانه تولید سفره فرون آباد , خرید عمده سفره از فرون آباد , آدرس تولیدی لیوان کاغذی در تهران, خرید لیوان کاغذی در تهران, قیمت لیوان بکبار مصرف در تهران,

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو در سایت


آخرین مقالات


سفره یکبار مصرف طاقه ای چیست؟ | انتخابی اقتصادی-7مزیت آن
قیمت سفره یکبار مصرف مجلسی [ 8 ویژگی سفره یکبار مصرف مجلسی ]
نحوه از بین بردن بوی بد سفره یکبار مصرف | 4 روش موثر
خرید سفره یکبار مصرف ضخیم [ 7 مزایای سفره یکبار مصرف ضخیم ]