ظروف نشاسته ای چیست

ظروف نشاسته ای چیست

ظروف نشاسته ای چیست

روند تولید پلاستیک چگونه است؟

ظروف نشاسته ای چیست, پیش از بررسی تولید ظروف نشاسته ای بهتر است کمی راجب به تولید پلاستیک صحبت کنیم . تولید صنعتی پلاستیک در دهه ۱۹۵۰ شروع شد. در طول این دهه صنعت نفت رشد بسیاری داشت و پلاستیک رفته رفته تبدیل به ماده ای شد که می توانست بر زندگی مدرن انسان تاثیر خوبی بگذارد.

به تدریج محصولات پلاستیکی روانه بازار شدند. اما پسماندهای پلاستیکی به سرعت ” آلودگی سفید” را به وجود آوردند.

این فاجعه یک مشکل بزرگ برای دنیای مدرن شد. آلودگی سفید در حقیقت همان پسماند محصولات پلاستیکی بود. محصولات پلاستیکی اکثراً از پلی استایرن، پلی پروپیلن، PVS و سایر پلیمرها تولید می‌شدند.

ظروف نشاسته ای چیست

بنابراین پژوهشگران به این فکر افتادند که چگونه این پسماندها را کاهش دهند.ازین رو قبل از خرید هر  کالایی باید به  این مورد توجه داشته باشیم که این کالا به محیط و ما چه آسیبی وارد میکند.

طبق آمار هر سال، مناطق مسکونی حدود ۸ میلیون تن زباله پلاستیکی را وارد آب می‌کنند. این زباله های پلاستیکی فرجام سر از اقیانوس ها در می آورند. کشورهایی که بیشتر در آلوده کردن اقیانوس ها نقش دارند عبارتند از: چین، هند، اندونزی، فیلیپین، تایلند، سریلانکا، ویتنام و بنگلادش.

اکثر این کشورها سیستم های نگهداری زباله نسبتاً توسعه نیافته ای دارند. هرچند مشکلات زباله تنها به این کشور های ذکر شده ختم می شود. حتی در اروپا و آمریکا نیز با این چالش دست و پنجه نرم می‌کنند.

معایب بسته بندی های پلاستیکی

اکثر بسته بندی پلاستیکی از پلی الفین ‌ها مانند پلی اتیلن، پلی پروپیلن، تثبیت کننده هایی مانند آنتی اکسیدان‌ها تشکیل شده‌اند که در برابر تجزیه مقاومت بالایی دارند.

میکروارگانیسم های موجود در خاک می‌توانند مواد آلی را تجزیه کنند اما نمی توانند پیوندهای قوی موجود در انواع پلاستیک ها را بشکنند تا آنها را تجزیه کنند. هنگامی که یک پسماند پلاستیکی وارد خاک می شود، موارد زیر اتفاق می‌‌افتد:

خاک آلوده شده و باکتری ها، میکروب‌ها و حشرات در خاک آلوده رشد خواهند کرد.
شاخه ها و ریشه های گیاهان محدود شده و باعث پیچ خوردگی آنها می‌شود. این ریشه های پیچ خورده تبدیل به مکانهای نرمی شده که باعث حمله میکروب ها می شود در نتیجه گیاهان می تواند آب و غذای کافی را جذب کنند و اکوسیستم گیاهی در معرض خطر قرار می گیرند.
آلودگی های پلاستیکی باعث کاهش جذب آب شده و همین امر موجب فرسایش خاک می شود.
منافذ خاک بسته شده و هوا نمی تواند وارد خاک شود. در نتیجه موجوداتی که باید در خاک زندگی کنند همگی خفه می شوند و از بین میروند.

ساختار خاک بدون موجودات زنده مانند کرم‌های خاکی تغییر می کند و برای رشد گیاه نامناسب می شود.

آلودگی های ناشی از مواد پلاستیكی در خاک برای رشد گیاه مناسب نیست. بدون شک تحقیقات کافی در مورد اثرات آلودگی پلاستیک بر روی خاک ما انجام شده است.
ظروف یکبار مصرف پلاستیکی که از مواد نفتی تشکیل شده‌اند دوره تجزیه بسیار طولانی دارند. این ظروف هنگام تجزیه، مواد سمی در خاک و آبهای زیرزمینی نیز آزاد می کند. بنابراین، هر محصولی که در این خاک پرورش پیدا کند و یا از آن آب تولید شود در نهایت بر سلامت ما انسان ها تاثیر منفی خواهد گذاشت.

پسماند پلاستیک ها

پسماند پلاستیک ها و آلودگی های ناشی از آن در همه جهان و در همه جا یافت می شود. این زباله ها در سراسر اقیانوس، دریاچه‌ها، رودخانه‌ها، در خاک‌ها و رسوبات، در زیست توده حیوانات و جو قابل مشاهده هستند.

همه روزه در اخبار شاهد گزارش مسائل و موانع زیست محیطی موجود مانند پسماند زیست تجزیه ناپذیر، پسماند گیاهان و بالا آمدن کوه های زباله هستیم.

مناطق دفن زباله محدود است و بالا بردن ظرفیت سوزاندن زباله ها را نیازمند سرمایه‌گذاری بالا می باشد که خود این امر ممکن است خطرات زیست محیطی را تشدید کند.

با وجود تمامی مشکلات صنعت بسته بندی با این حال به رشد خود ادامه می دهد. بسته بندی مواد غذایی در این صنعت، بیشترین سهم بازار را تشکیل میدهد.

این درست است که بسته بندی از مواد غذایی محافظت می کند. همچنین باعث افزایش ماندگاری مواد غذایی از چرخه تولید به مصرف خواهد شد.

بنابراین از هدر رفت مواد غذایی نیز جلوگیری خواهد کرد. بسته بندی در توزیع غذا به صورت برون‌بر نیز باعث می شود که غذا برای مدت بیشتری نگهداری شود. اما یک کسب و کار هوشمند و پایدار می تواند بسته بندی را انتخاب کند که هم نقش تبلیغاتی داشته و برای مشتری جذاب باشد و هم به محیط زیست آسیب نرساند. بنابراین، این نیاز باعث شد که در بسته بندی ها به جای پلاستیک و ظروف زیست تخریب پذیر استفاده شود.

استفاده از نشاسته ذرت در ظروف نشاسته ای

از آنجایی که ذرت یکی از فراوان ترین غلات گیاهی می باشد و یکی از در دسترس ترین غلات کشاورزی است در ظروف یکبار مصرف از آن استفاده زیادی می شود.

نشاسته ذرت فواید بسیار زیادی دارد. مثلاً قوام عالی داشته وظیفه تخریب پذیر می باشد. معمولاً شش نوع ذرت وجود دارد: دنت، سنگ چخماق، پاپ، غلاف، آرد و ذرت شیرین.

خواص فیزیکی- شیمیایی این گونه ها به طور قابل توجهی در شرایط محیطی مختلف متفاوت است. بر اساس گزارش Attache Reports USDA، تولید ذرت در سال ۲۰۲۰ حدود ۴/۰۴ میلیارد تن برآورد شد. این رقم ۳۱ درصد از تولید جهانی غلات را تشکیل می دهد و ذرت را به سومین غلات بزرگ غذایی تبدیل می کند.

گیاه ذرت از یک یا چند ساقه تشکیل شده است که به یک ریشه کوتاه متصل می شوند. شاخه با گل آذین در هر گره به پایان می رسد. پس از برداشت، قسمت های گیاه تبدیل به زباله می شود.

ذرت منبع اصلی نشاسته می باشد. گلوکز مرتبط با آلفا که معمولاً خاصیت لغزندگی، نگهداری کننده آب و حجم دهنده دارد در کارخانجات مواد غذایی استفاده می شود.

بیشتر ترکیب هسته ذرت نشاسته است که ترکیبی‌ از شکر، پروتئین، روغن و خاکستر نیز در آن یافت می شود. بسیاری از الیاف طبیعی از جمله ساقه، کاه، برگ و پوسته را می توان از این گیاه استخراج کرد. در مقایسه با سایر محصولات زیستی کشاورزی، الیاف ذرت ویژگی های متفاوتی از جمله ذخیره ۹۰ درصدی و در دسترس بودن بیشتر نسبت به سایر الیاف طبیعی را دارا می باشد.

نشاسته ذرت یک بیوپلیمر نیمه کریستالی است که از ترکیبی از آمیلوز پلی ساکارید خطی (٪ ۲۸- ۲۰) و آمیلوپکتین بسیار واحد تشکیل شده است.

تحقیقات بیشماری در راستای توسعه فیلم‌های بیوپلیمری با فاکتورهایی که باعث قالب پذیری می شود انجام شده است که در آن از نشاسته ذرت ترموپلاستیک استفاده شد.

به عنوان مثال در تحقیقی بررسی شد تا فیلم پلاستیکی را با استفاده از نشاسته ذرت و نرم کننده اوره تولید کنند. نتایج این تحقیق نشان می دهد که خواص مکانیکی بیوپلیمرهای نشاسته با افزایش نرم کننده اوره افزایش می یابد.

ویژگی یک ظرف نشاسته‌ای مناسب

بسته بندی های مواد غذایی که از نشاسته ذرت تهیه شده‌اند امروزه به نام ظروف یکبار مصرف گیاهی در بازار های آمریکا ، اروپا و ایران یافت می شود. ویژگی یک ظرف گیاهی خوب این است که باید دارای استانداردهای ملی و بین المللی باشد.

طراحی ظروف باید ساده بوده و بتواند پیام زیست محیطی خود را از طریق لوگو نمایش دهد. همچنین ظروف نشاسته ای باید در اندازه های مناسب بازار بوده و متنوع باشد. چرا که اگر ظروف نشاسته ای در تنوع کمی به بازار عرضه شوند، مصرف کنندگان ظروف یکبار مصرف پلاستیکی بنا بر حسب عادت دوباره به استفاده از ظروف پلاستیکی برای رفع نیاز خود روی می آورند.

حرف آخر

امیدواریم که شما از این مقاله راضی بوده باشید .

توصیه می شود برای کسب اطلاعات بیشتر دیگر وبلاگ های ما را مطالعه کنید.

موفق باشید …


شما بزرگواران می توانید با راه های ارتباطی زیر با ما در ارتباط باشید.

تماس : 09123220691 – 09125796194

اینستاگرام: sofre_mandegar

واتساپ: 09125796194

ساعت کاری: ۸ الی ۱۷
آدرس: پاکدشت ، فرون آباد اول مقداد ۷ کوچه چراغعلی پلاک ۲۴
مدیریت: مجید سلیمانپور


تولید سفره یکبار مصرف مجلسی در پاکدشت , تولید سفره یکبار مصرف تشریفاتی در پاکدشت , تولید سفره یکبار مصرف ورساچ در پاکدشت , تولید سفره یکبار مصرف افطار در پاکدشت , تولید سفره یکبار مصرف رنگی در پاکدشت , تولید سفره یکبار مصرف کاغذی در پاکدشت , تولید کیسه فریزر در پاکدشت , تولید کیسه زباله در پاکدشت , تولید لیوان کاغذی در پاکدشت , قیمت سفره یکبار مصرف در پاکدشت , قیمت سفره یکبار مصرف مجلسی در پاکدشت , تولید سفره یکبار مصرف طاقه رول شده در تهران , تولید سفره یکبار مصرف ماندگار در پاکدشت , تولید سفره یکبار مصرف ۵۰ متری در پاکدشت , تولید سفره یکبار مصرف بدون گرانول در پاکدشت ، تولید لیوان کاغذی یکبار مصرف در پاکدشت، خرید سفره یکبار مصرف از کارخانه پاکدشت , تولید سفره یکبار مصرف در فرون آباد, کارخانه تولید سفره فرون آباد , خرید عمده سفره از فرون آباد , آدرس تولیدی لیوان کاغذی در تهران, خرید لیوان کاغذی در تهران, قیمت لیوان بکبار مصرف در تهران,

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو در سایت


آخرین مقالات


سفره یکبار مصرف طاقه ای چیست؟ | انتخابی اقتصادی-7مزیت آن
قیمت سفره یکبار مصرف مجلسی [ 8 ویژگی سفره یکبار مصرف مجلسی ]
نحوه از بین بردن بوی بد سفره یکبار مصرف | 4 روش موثر
خرید سفره یکبار مصرف ضخیم [ 7 مزایای سفره یکبار مصرف ضخیم ]