سبد خرید شما خالی است.
مواد اولیه مناسب برای بسته بندی , به دلیل رعایت بهداشت و سلامت مواد غذایی مواد اولیه مورد استفاده در بسته بندی مواد غذایی از اهمیت به سزایی برخوردارند. در ادامه برخی از پر کاربردترین مواد که مورد تایید استاندارد و بهداشت هستند را شرح میدهیم.
پلی اتيلن
پلی اتیلن با چگالی کم و زیاد دو پليمر هستند که در گریدهای مناسب با اینکه به لحاظ ساختار فرمول شيميایی یکسان هستند، در تولید ظروف مواد بسته بندی كاربردی مختلفی دارند.
پلی اتیلن در دانستیته کم برای تولید انواع فيلمهای نازک دارای انعطاف و استفاده میشود و به دلیل خنثی بودن و عدم واکنش با محصولات غذایی و قابليت دوخت حرارتی به صورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرد.
در بستهبندیهای مرکب و چند لایه نیز میتوان از فیلم پلی اتیلن در لایه داخلی دارای تماس با محصول غذایی استفاده نمود.
فیلم پلی اتیلن به دلیل شفافیت به همراه مواد دیگری همانند آلومینیم بکار میرود.
این کسب و کار مناسب افرادی با مشخصات زیر میباشد:
بانوان خانه داری که شرایط کار در بیرون از منزل برای آنها فراهم نیست.
دانشجویان و افرادی که امکان اشتغال تمام وقت ندارند.
افرادی که به دنبال شغل پاره وقت بدون محدودیت زمانی هستند.
مغازه داران و افرادی که با خرده فروشی محصولات مصرفی روزمره سروکار دارند.
افرادی که سرمایه اولیه کافی برای دیگر کسب و کارهای پر هزینه را ندارند.
افرادی که تحصیلات بالا و امکان استخدام شدن در ادارات دولتی برایشان فراهم نیست.
افرادی که به دنبال فرصت های جدید کسب و کار و سرمایه گذاری هستند.
از پلی پرویلین در گریدهای مختلف استفاده وسیعی میشود. از گرید پلی پروپیلن برای تولید انواع درپوشهای رزوهدار بطری و ظروف پلاستیکی دهانه گشاد غذایی، دارویی و بهداشتی استفاده میشود و از گرید خطی شده بیورینت آن برای تولید فیلمهای نازک و شفاف جهت استفاده در بسته بندی انواع پفک، ماكارونی و خشکبار استفاده میگردد.
از گرید پلی پروییلن خطی پیرلایزدصدفی برای تولید فیلم نازک منعطف و پوشاننده لکه در بستهبندی انواع شکلات، ویفر و محصولات پودری صنایع غذایی استفاده میشود.
بدون هیچ بو و طعم دهی به مواد غذایی و سمی بودن
هزینه کمتر
عدم نفوذ پذیری در برابر آبمزایای پلی پروپیلن
مقاومت در برابر تغییر شکل و کشیده شدن
در دسترس و قیمت ارزان
انعطاف پذیری بالا
مقاوم در برابر رطوبت
بدون بو و غیر سمی بودن
به عبارتی در بسته بندی محصولات تنها دیدگاه دوستدار محیط زیست کافی نیست و برای موفق شدن باید بسته بندی بیوژنیک صرفه اقتصادی نیز داشته باشد.
در زمینه این نوع بسته بندی بیوژنیک پیش از این تحقیقاتی انجام شده بود اما مواد اولیه این نوع بستهها از نشاسته و شکر بود که موجب 6 برابر شدن قیمت تمام شده این بستهها میشد که به هیچ عنوان مقرون به صرفه نیست.
در اتریش سالانه هزاران تن تفاله چغندر بعد از استخراج شکر و تفاله سیب بعد از آبگیری سیبهای درختی برجای میماند، که استفاده از این مواد برای تولید بستههای بیوپلاستیک به میزان 70 درصد موجب کاهش قیمت تولید چنین بستههایی میشود.
برخی از ملزومات مهم بسته بندیهای غذایی عبارتند از : غیر سمی بودن ، محافظت در برابر آلودگی میکروارگانیسم ها، ممانعت از خروج رطوبت یا افزایش و ورود اکسیژن، محافظت در برابر بو و سموم محیطی، به عنوان سدی در برابر اشعه فرابنفش عمل کند، شفاف باشد، در برابر ضربه مقاوم باشد ، به راحتی دفع شود ، بتوان اندازه، شکل و وزن مورد نظر را با آن ساخت، ظاهر مناسبی داشته و قابلیت چاپ بر روی آن وجود داشته باشد، ارزان باشد ، با مواد غذایی سازگار باشد و … .
محصولات غذایی باید در برابر میکروارگانیسم ها و همچنین گرد و غبار نیز محافظت شوند. در بسیاری از موراد نیز نیاز است که بسته در برابر حملات حشرات و جوندگان مقاوم باشد ، گرچه که فقط قوطی های شیشه ای و فلزی ضد حشرات و ضد جوندگان هستند.
انواع روش های بسته بندی موادغذایی عبارت است از:
غذاهای کنسرو شده خانگی
یکی از قدیمیترین و رایجترین روشها برای انواع بسته بندی مواد غذایی در منازل، استفاده از کنسرو خانگی است. در این روش میوهها و سبزیجات را در ظرفهای شیشهای قرار میدهند و با حرارت دادن آنها درون قابلمه، در شیشهها کاملا پلمپ و بسته میشود. این کار از ورود هوا به درون شیشه جلوگیری خواهد کرد و ماندگاری آن را افزایش میدهد.
حرف آخر
امیدواریم که شما از این مقاله راضی بوده باشید .
توصیه می شود برای کسب اطلاعات بیشتر دیگر وبلاگ های ما را مطالعه کنید.
موفق باشید …
شما بزرگواران می توانید با راه های ارتباطی زیر با ما در ارتباط باشید.
تماس : 09123220691 – 09125796194
اینستاگرام: sofre_mandegar
واتساپ: 09125796194
ساعت کاری: ۸ الی ۱۷
آدرس: پاکدشت ، فرون آباد اول مقداد ۷ کوچه چراغعلی پلاک ۲۴
مدیریت: مجید سلیمانپور